Welkom op de site van de

Qi Gong academie

Qi Gong:

de zachte 'kracht'

Energetische Qi Gong massage of

Kiatsu

top-icon-home
Qi Gong academie

Een academie is per definitie een instelling die hoger onderwijs aanbiedt. Daarin is de Qi Gong academie niet anders. Zij biedt hogere opleidingen aan voor Qi Gong leraren en instructeurs evenals ‘train the trainer’ opleidingen voor binnen bedrijven of zorg instellingen.

Lees meer

top-qigong
Qi Gong

Energetische bewegingsleer bedoeld om de innerlijke rust te vinden en de eigen innerlijke energie te ontdekken en te leren gebruiken. Met zowel martiale als helende toepassingen.Lees meer

top-icon-kiatsu
Qi Gong massage - Kiatsu

Kiatsu is een vorm van energetische massage, gebaseerd op Qi Gong. Zowel diegene die masseert als diegene die ondergaat, ondervindt het effect van Qi Gong. De ene omdat het masseren spontaan en energetisch gaat, de ander omdat de werking veel dieper en doeltreffender is

Lees meer

Agenda

MEI
3

03-05-2016 13:30 - 15:00

MEI
3

03-05-2016 19:00 - 20:00

MEI
3

03-05-2016 20:00 - 21:30

Facebook

Getuigenissen

Manuela Bergs uit Gruitrode

Als vrouw met serieus overgewicht, problemen met gewrichten en innerlijke onrust was ik op zoek naar een sport die toch haalbaar zou zijn voor mij. En raar maar waar heb ik die sport gevonden namelijk Qi-gong.Qi-gong is voor mij zelfs meer geworden dan enkel een paar uurtjes sporten per week.

Lees meer >>>

Welkom op de website van de Qi Gong academie.


Zoals de naam het zegt wil de academie hoger onderwijs in Qi Gong en medische Qi Gong aanbieden.

Het is haar doelstelling om bekwame, goed onderlegde Qi Gong leraren en therapeuten te vormen. Dat kan gaan om mensen die de ambitie hebben om een eigen school of club te beginnen, maar ook om mensen die bijvoorbeeld in bedrijven of in zorginstellingen andere mensen willen begeleiden of Qi Gong willen instrueren. Of mensen die zich als therapeut willen bekwamen in het medische Qi Gong

Daarnaast wil zij vervolmakings- en opvolgingscursussen organiseren voor reeds bestaande Qi Gong leraren.

De academie

De academie doet dit vanuit respect voor alle bestaande Qi Gong stijlen en disciplines. Elke Qi Gong is een goede Qi Gong als hij goed gegeven wordt.

De essentie van Qi Gong

Verscheidenheid is goed en nodig. Maar binnen die verscheidenheid moet men steeds de essentie kunnen herkennen en terugvinden. In de muziek bestaan er veel genres en veel instrumenten, maar allen werken ze met dezelfde 7 noten.

Bij Qi Gong is dat niet anders: alle stijlen en vormen dienen dezelfde essentie te bevatten. Dit is vooral belangrijk bij medische Qi Gong.

Dat is precies wat de doelstelling is van de academie. Die essentie onderzoeken en onderwijzen en dit zowel vanuit het respect voor de traditionele Chinese origine en zijn principes, als vanuit Westerse kennis en wetenschap, zoals biomechanica, neurologie, anatomie, fysica en zelfs kwantum fysica.

Doelstelling

Een ander doelstelling is leraren en beoefenaars in staat te stellen te ‘groeien’ in hun Qi Gong en dit volgens hun eigen wensen en mogelijkheden. Gaande van het eerste niveau; het ‘energetisch turnen’ tot het hoogste niveau van de interne ‘neidan’ Qi Gong en zelfs het 'ling kong jing'.

De Qi Gong academie wil Qi Gong belichten en benaderen vanuit al zijn facetten, zowel het martiale (met toepassingen in de krijgskunst) als het gezondheidspreventieve tot zelfs het helende Qi Gong en medsiche Qi Gong.

De academie kan voor haar werking terugvallen op een ervaring van meer dan 25 jaar en op solide Westerse als Oosterse kennis en staat open voor iedereen die op bewuste en verantwoorde manier aan Qi Gong beoefening wil doen.

Het kader van de Academie bestaat uit een Grootmeester met meer dan 30 ervaring in zowel martiale als medische Qi Gong, bijgestaan door verschillende masters, master/therapists, leraren en instructeur. Hierdoor is de academie ook in staat om te zorgen voor persoonlijke begeleiding van nieuwe studenten.