Opleiding tot Leraar/therapeut Medische Qi Gong


AANMELDEN

 

In 2013 ben ik begonnen met de opleiding tot leraar Qi Gong aan de Academie Theo De Gelaen. Ik hoopte dat deze opleiding mij zou helpen om mijn medische problemen (fibromyalgie, PDS, CVS enz) beheersbaar te maken. Door de qigong oefeningen ben ik steeds meer in balans gekomen waardoor de klachten aanmerkelijk zijn afgenomen. Mijn klachten zullen nooit verdwijnen, het zijn nu een keer chronische klachten die die ongeneeslijk zijn, Qigong en zeker ook de benadering van Theo mbt tot Qigong en klachten hebben mij enorm geholpen om een doel te bereiken waarvan ik nooit gedacht had dit te bereiken, na 3 drie jaar hard werken van zowel mijzelf, Theo en zijn staf is het ons gelukt, Leraar Qigong. Momenteel lonkt zelfs de Master titel. Of je nu recreatieve Qigong wilt beoefenen of voor leraar wilt gaan, Kiatsu wilt leren zo dat je anderen kunt helpen de Academie Theo De Gelaen is de aangewezen plaats om dit te doen. Wiel Abraas
Wiel Abraas
Wiel AbraasIT Specialist - Qi Gong Parkstad

Meer TESTIMONIA


AANMELDEN

Omschrijving

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit de ziekten voornamelijk veroorzaakt worden door blokkades die zowel fysiek als mentaal van oorsprong kunnen zijn.

De twee belangrijkste vertegenwoordigers van de Chinese geneeskunde zijn acupunctuur en Qi Gong. Bij acupunctuur zal men blokkades in de doorstroming door de energiebanen porberen weg te werken middels het prikken van naalden. Bij Qi Gong zal men dat doen door bewegingsoefeningen.

Die oefening hebben tot doel spanning van de spieren op te heffen en de gewrichten op te zetten voor een goede doorstroming. Goede ademhaling zorgt voor een betere zuurstoftoevoer en de zachte vloeiende bewegingen waarbij heel het lichaam in beweging is, voor een goede doorstroming van bloed, zuurstof en energie.

Via medische Qi Gong leer je blokkades op te sporen en weg te werken door middel van zachte beweging en door het leren sturen van energie met je intentie. En dat niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen.

Deze bewegingen kunnen extern van aard zijn of intern (Weidan en Neidan Qi Gong).

Certificatie vereisten

Om de titel van Leraar medische Qi Gong te verkrijgen dient men:

  1. Minstens de graad van Instructeur ergonomische Qi Gong te hebben (of gelijkwaardig)
  2. De paper van de vorige graad aan te vullen met de opgedane kennis uit de theoretische workshops
  3. Deze workshops minstens 2x bij te wonen
  4. Een lesvoorbereiding te maken voor de verschillende Qi Gong vormen en deze naar inhoud en essentie tijdens een examen naar voor te brengen.

Te verwachten competenties

Een leraar Qi Gong beheerst zelf heel goede de basis en de essentie van het Qi Gong en geeft les aan grotere groepen, zelfs ervaren leerlingen. Door zijn of haar vele werken met mensen en het aanvoelen en wegwerken van blokkades, doet de leraar therapeutische ervaring op. Door daarnaast de Qi Gong workshops bij te wonen en middels de opleiding in kiatsu, integreert de leraar voldoende praktische en theoretische kennis om Medische Qi Gong te beheersen en toe te passen. Vandaar ook te titel Leraar/therapeut Medische Qi Gong.

De leraren zijn in staat om les te geven aan grote groepen met vergevorderde deelnemers.

Zij beheersen naar inhoud de verschillende Qi Gong vormen.

Instructeurs kunnen instructeurs ergonomische Qi Gong opleiden.

Aanpak

Onder leiding een masters leren de aankomende leraren Qi Gong in zijn essentie te onderzoeken en staan zij in voor de opleiding van beginnelingen en trainers recreatieve Qi Gong evenals instructeurs ergonomische Qi Gong.

De kandidaat leraren doen veel ervaring op in Qi Gong massage of Kiatsu.

Zij leggen zich vooral toe op de theoretische studie van de medische Qi Gong.

 

 

Tags: Medische Qi Gong, Qi Gong, Ergonomische Qi Gong, Recreatieve Qi Gong, Kiatsu, shiatsu