Docentenkorps

Dit zijn de docenten die lesgeven aan de academie:

Theo De Gelaen

Grootmeester in Qigong

Beoefent al meer dan 40 jaar Qi Gong
Het beoefenen van karate bracht mij in contact met Qi Gong. Ik was daarbij vooral gefascineerd door begrippen als ki, kime, kiai, enz… waarvan niemand mij kon vertellen, wat ze eigenlijk inhielden. Meer dan 30 jaar geleden kwam het antwoord op die vragen nadat ik Qi Gong ontdekte en begon te bestuderen. Deze studie heeft de rest van mijn leven niet alleen beïnvloed, maar ook bepaald. Qi Gong is niet alleen een studie over hoe we ons lichaam juist kunnen gebruiken, het is vooral de aangewezen manier om dat lichaam gezond te houden door te streven naar balans en harmonie tussen lichaam, geest en energie. Men zegt wel eens dat Qi Gong meesters 24 uur op 24 met Qi Gong bezig zijn. Dat wil niet zeggen dat zij al die tijd Qi Gong oefeningen doen, maar dat zij Qi Gong integreren in alles wat ze doen in hun leven.

Gerard Wevers

Meester in Qigong

Beoefent al meer dan 12 jaar Qi Gong
Door mijn beroep als bouwvakker had ik vaak last van tendinitis aan de beide ellebogen (tenniselleboog links en rechts) wat zeer pijnlijk is. Een operatie was het laatste waar ik aan zou toegeven, daar dit niet altijd het gewenste eindresultaat geeft. Er zijn bepaalde Qi gong oefeningen die je kan toepassen voor het opheffen van blokkades in de ellebogen.
Met de deskundige uitleg van Grootmeester Theo De Gelaen werden de Qi Gong oefeningen aangeleerd, zodat de oefeningen thuis op de correcte manier en veilige verder kon doen. Na enige tijd de oefeningen gedaan te hebben, begon er verbetering op te treden aan beide ellebogen en werd stilaan de pijn draaglijk.“Doordoen” want pijnvrij zijn was het enige wat ik wou, zonder precies te weten hoelang ik deze oefeningen heb gedaan, was de pijn in de ellebogen plotseling weg. Na 10 jaar bezig zijn met Qi Gong oefeningen kan ik met zekerheid zeggen dat Qi Gong werkt voor geheel het lichaam en geest. Dat ik Qi Gong ben gaan leren is het beste wat mij kon gebeuren.

Johan Dingenen

Meester in Qigong

Beoefent al meer dan 10 jaar Qi Gong
Na het behalen van mijn eerste dan ju jitsu ben ik op zoek gegaan naar de echte zachte jitsu.
Tijdens deze zoektocht heb ik zo een 10 jaar geleden de basiscursus bij Grootmeester Theo De Gelaen gevolgd. Ik had wel al gehoord had van drukpunten.
Ik herinner mij nog goed dat het energetische aspect bij de restoring mij enorm triggerde.
Een paar jaar later kwam ik in de gelegenheid om ook op regelmatige basis de lessen kyusho jitsu te volgen. Vrij vlug werd mij duidelijk dat “Qi Gong” hier een zeer prominente plaats innam. Vanaf het moment dat ik het energetische aspect ontdekte en de mogelijkheden die hiermee verbonden zijn “ zowel martiaal als niet martiaal “ heeft Qi Gong mij niet meer los gelaten. Ook in het dagelijkse leven heeft Qi Gong zijn prominente plaats , zoals bvb op het werk ( als verpleegkundige ), bij het voortduwen van bedden en brancards; het verbedden van patiënten , kortom zowat bij alles wat je doet maakt Qi Gong het werk lichter en dragelijker.
Momenteel beoefen ik Qi Gong – Martiale Qi Gong – en Kiatsu welk het medische aspect van Qi Gong voor zijn rekening neemt. De verschillende aspecten van Qi Gong hebben mij dus in de mogelijkheid gesteld de zachte jitsu uit te oefenen. Daar ik de drie aspecten bij Grootmeester Theo De Gelaen heb kunnen leren, is het mijn vooropstelling deze op mijn beurt verder te geven.

Rex Keeman

Meester in Qigong

Caroline Wevers

Leraar in Qigong

6 Jaar geleden kwam Qi Gong in mijn leven. Sindsdien kan ik het niet meer weg denken uit mijn dagelijkse bezigheden.
Qi Gong helpt mij rustig en ontspannen in het leven te staan.

Na een val van een ladder en veel kinebehandelingen bleef ik sukkelen met een pijnlijke onderrug. Na een tijdje Qi Gong beoefenen verdween de pijn en beweegt mijn rug weer soepel.

Bij alle activiteiten o.a. huishoudelijke taken, bij het beoefenen van mijn hobby’s, in mijn job gebruik ik Qi Gong. Qi Gong vergemakkelijkt mijn leven omdat bewegen vanuit Qi Gong minder energie kost.
Ondertussen voelt en weet mijn lichaam welke houding comfortabel en ontspannen is.

Qi Gong is een weldaad voor mijn hele “Zijn”: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel

Wiel Abraas

Meester in Qigong

Beoefent al meer dan 5 jaar Qi Gong
Mijn naam is Wiel Abraas, geboren in 1958. Ik ben een nuchter persoon die alles wil kunnen verklaren. Maar net daarom ben ik zo verbaasd over de onverklaarbare werking van Qi en Qi Gong. In 2011 werd ik geveld door een burn-out in combinatie met fibromyalgie. In 2013 begon ik met Qi Gong en daardoor kreeg ik geleidelijk aan de klachten gerelateerd aan fibromyalgie (slaap problemen, prikkelbare darm syndroom, hoofdpijn, gewrichtpijn) onder controle. Omdat ik ook gevoeliger werd en met name voor andermans klachten, ging ik tevens Kiatsu lessen volgen in de Qi Gong academie in Lommel. Hierdoor kwam ik erachter dat ik hoog gevoelig ben en met mijn handen kan voelen waar iemand problemen heeft. Als gevolg daarvan ging ik mij (met succes) toeleggen op het helpen van andere mensen met mijn Qi of energie. Het feit dat ik bij andere mensen pijn kan verlichten of verhelpen, geeft mij zo’n goed gevoel dat ik er mijn doel en missie van gemaakt hebt. Ik werk vooral vanuit het gevoelen en gebruik zowel Qi Gong oefeningen, ademhalingsoefeningen en drukpunt technieken (acupunctuur). Voor mij heeft Qi Gong alvast heel veel baat gehad.

Getagd , , , , , , , , .