Feng shui/Qigong weekends

Alles is energie en dus is energie overal en in alles aanwezig.
Energie moet ‘stromen’ en als het dat doet, dan is er harmonie en gezondheid.
Dat is zo in de natuur en in onze omgeving, maar ook in ons lichaam.
Waar energie niet goed kan stromen, zijn blokkades en dat zorgt ervoor dat we ons niet goed voelen en zelfs ziek worden.

Feng shui en Qigong zijn beiden Chinese disciplines die zich al duizenden jaren bezig houden met de studie van energie en hoe een goede energiedoorstroming zorgt voor goed voelen en gezondheid.

Feng shui doet dat voor onze leefomgeving, zoals onze woning, tuin, ruimten en dergelijke, terwijl Qigong dat doet voor ons lichaam via onze houding en beweging.

Omdat ze zo sterk met elkaar verweven zijn en beiden steunen op dezelfde energetische principes, bieden wij ze u beiden aan in dezelfde cursus.
Het is namelijk onze overtuiging dat het ene niet zonder het andere kan. Zoals het innerlijke (yin) niet zonder het uiterlijke (yang) kan.

Voor 2019 bieden wij u 4 weekends aan waarin u uitgebreid kan kennismaken met zowel Feng shui als Qigong.
Beiden worden ze gegeven door ervaren experts terzake.
Voor Feng shui is dat Ilse Vanbrabant, feng shui experte en designer.
Voor Qigong is dat Qigong grootmeester Theo De Gelaen.

Hoewel deze weekends op zich staan en afzonderlijk gevolgd kunnen worden, vormen zij samen een geheel en reiken u op die manier een goede basis aan.

Volgende weekends staan op het programma voor 2019:

Zaterdag 11 en zondag 12 mei
Zaterdag 13 en zondag 14 juli
Zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Programma:
Zaterdag komt voornamelijk het Qigong aan bod, met aandacht voor de houding en de ademhaling. Hoe energie opwekken en door het lichaam sturen. Hoe blokkades herkennen en wegwerken. Werken met het zwaartepunt en de zwaartekracht. Actieve en dynamische ontspanning, enz…
Zondag werken we dan vooral met feng shui. Hier besteden we aandacht aan de persoonlijke feng shui. Werken met het kompas en de Pa Kua. Gifpijlen en energieverstoorders leren ontdekken en wegwerken. Het yin/yang interieur, de 5 elementen. Waar accessoires plaatsen, kleuren, vormen en materialen.
We trainen elke dag van 10:00 tot 17:00 uur met een pauze van 13:00 tot 14:00 uur.
De weekends gaan door in de Qigong academie, Stationsstraat 62 in 3920 Lommel (BE)

Getagd , , , , , , , .