Kwalitatief hoogstaande en diepgaande Qigong opleiding

Doorgroeien van Qigong Mentor tot Grootmeester in Qigong

Wil jij ook een kwalitatief hoogstaande en diepgaande Qigong opleiding volgen en zo Mentor – Instructeur – Expert – Master of zelfs Grootmeester in Qigong worden?

Aan de Qigong academie kan dat helemaal op jouw maat en tempo dankzij de perfecte mix tussen online lessen (preteaching), life groepslessen en one to one studie met een Qigong grootmeester.

Qigong brengt je in contact met je eigen lichaam en energie. Het leert hoe in je kracht te komen en te blijven, maar ook hoe je ziekten en kwalen kan voorkomen en zo nodig verhelpen door het fantastische zelfhelende vermogen van je lichaam te versterken en te gebruiken.

Yin & Yang

YIN & Yang fase
groei en opleiding

Qigong mentor (yin)

Hier leer je alle belangrijkste Qigong principes, basisoefeningen en vormen. Je leert je dynamisch te ontspannen, je gewrichten en energiecentra open te zetten, energie op te wekken en deze te sturen naar waar je hem nodig hebt. Je leert te werken met yin/yang en de 5 elementen en leert de basis van de Chinese geneeswijzen en de acupunctuur of meridianen leer. Je leert energie te voelen evenals blokkades op te sporen en weg te werken.

Als mentor ben je vooral met jezelf bezig om dit alles onder de knie te krijgen, maar ook hoe je anderen reeds in beperkte mate kan helpen. Omdat je zelf de vele krachten en voordelen van het Qigong aan den lijve hebt mogen ondervinden, zal het niet moeilijk zijn anderen te enthousiasmeren.

Qigong instructor (yang)

Misschien het je ambitie om les te gaan geven in Qigong, maar misschien ook niet en wil je het vooral voor jezelf doen.
Feit is wel dat ervaring ons leert dat mensen meer leren door les te geven dan door les te krijgen.
Daar waar les krijgen een eerder passieve gebeurtenis is waar je vooral nadoet, is lesgeven veel dynamischer. Je moet niet alleen nadenken over wat je gaat vertellen, maar ook hoe je het goed kan voordoen. Je ziet waar mensen het moeilijk hebben en je leert zelf oefeningen uit te werken om het toch duidelijk te maken. Maar terwijl je kijkt naar anderen, ben je ook meer bewust van jezelf en kijk je of je het zelf ook wel goed doet. Dit proces van terugkoppelen en bijsturen is erg leerrijk en verhoogt de diepgang van je eigen Qigong.

Qigong expert (yin)

Met de ervaring die je opgedaan hebt als Qigong instructor is het tijd om opnieuw de focus op jezelf te richten en naar verdieping in je eigen Qigong te gaan. Je hebt dan niet persé nieuwe oefeningen nodig, integendeel (alle belangrijke oefeningen en vormen ken je trouwens al): je gaat je eigen oefeningen opnieuw herontdekken. Door ze te bekijken en vooral te beleven vanuit je opgedane ervaring, ontdek je steeds meer fascineren aspecten van je eigen lichaam en energie. Je begint aan een formidabele exploratietocht die je tot in het diepste van je zijn brengt. Maar je wordt je ook steeds meer bewust van het samenspel tussen jezelf en je omgeving, ja zelfs de kosmos. Op die manier ontdek je ook hoe groot je invloed is, niet alleen op je eigen leven, maar ook op dat van anderen. 

Vanuit je expertise kan je steeds beter anderen mensen begeleiden in zelfhealing en daar waar nodig ook zelf te helen. Je kennis van het Qigong wordt aangevuld met kennis over kruiden, etherische oliën, gezonde voeding, de zes dimensies, enz… 

Vanaf nu beoefen je geen Qigong meer, je bent Qigong geworden! Energie heeft nog weinig geheimen voor jou.

Qigong master (yang)

Als Qigong expert was je weer een in yin-fase van je groei en opleiding. De beweging was weer inwaarts: input, zelfstudie en -reflectie, exploreren en onderzoeken…

Logisch dat daar dan ook weer een yang fase op volgt. De opgedane kennis en energie smeekt om gedeeld te worden, om er anderen in te betrekken en mee te helpen. Je bent nu een ervaren gids die de mens kan begeleiden naar de meest verborgen aspecten van het zijn en jouw diepgang op hen over te brengen.

Als Master zorg je voor de opleiding van instructors om ze te leren goed les te geven, maar ook voor de opleiding van experts om de diepgang in zichzelf te vinden.

Maar ook als Master hoef je niet persé les te geven. Je kan er ook gewoon zijn voor jezelf en anderen en door je houding en voorbeeld anderen inspireren en ondersteunen op hun pad.

Qigong grootmeester

Vanuit je Master zijn begeleid je mensen in hun groei naar de graad van Master. Wanneer je minstens twee master gevormd hebt die duidelijk jouw sporen dragen, dan kan je door andere grootmeesters erkend worden als grootmeester.

Maar dat is geen ‘holle’ titel noch eretitel. Je gaat vanaf nu al je kennis en ervaring gebruiken om nog diepgaander onderzoek te doen naar Qigong in al zijn facetten. Je gaat paden betreden waar nog nooit iemand eerder kwam. Je verzamelt de meest uitgebreide kennis en informatie om ze beschikbaar te maken voor de masters.

MINDER = MEER

niet een opleiding van steeds meer
maar een opleiding van steeds minder maar diepgaander

De opleiding in Qigong is niet een opleiding van steeds meer (oefeningen, vormen, etc…), maar eerder een opleiding van steeds minder maar diepgaander. Niet van kwantiteit, maar van kwaliteit.

Niet van verzamelen, maar van uitdiepen, onderzoeken. Niet van cognitieve, intellectuele studie, maar van voelen en beleven. Niet van ‘hersen’ intelligentie, maar van ‘buik’ intelligentie.

Je werkt met een pakket aan oefeningen en vormen die je jezelf reeds eigen maakt in de fase van Qigong mentor.

Bij de volgende fasen ga je dat pakket steeds verder uitdiepen en maximaal integreren in je eigen doen en leven. Je leert het toepassen op jezelf en anderen, niet door het uit te leggen, maar door het te begrijpen en te laten voelen. Door het innerlijke verdiepen, ga je het ook steeds meer uitstralen. Als een boom met grote, ruime kruin die hele diepe en ruime wortels heeft.

De verschillende graden zijn geen doelen op zich, geen eretitels. Het zijn fazen in een steeds dieper gewortelde persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Qigong is als een reis waarbij de eindbestemming niet het doel is, maar de reis op zich het doel is dat ons naar tal van bestemmingen brengt.

PRAKTISCH

Lessen in België en Spanje

ONLINE LESSEN

  • Preteaching: 30 online lessen van 1 uur met alle basisoefeningen en principes.
  • Preteaching: Shibashi, Ba Duan Jin en Small San Sau
  • Preteaching: Oosterse geneeswijze en diepgaande meridiaan studie

Life lessen in combinatie met online lessen: zie agenda

Noteer in je agenda

tijd om je agenda te synchroniseren

Studie momenten

Studiemomenten georganiseerd voor en door Qigong mentoren, zowel voor beginners als voor gevorderden.

One to one study

Het is mogelijk om een one to one study te boeken onder leiding van grootmeester Theo De Gelaen in Partaloa, Spanje. Duur, tijdstip en programma worden bepaald in onderling overleg.

Dimmak en Kiatsu

Deze lessen kunnen alleen via one to one en preteaching gevolgd worden.

Getagd , , , , , , , , , , , , , .