Merites van Qi Gong

Dankzij Qi Gong

 • Sta je beter in je kracht,
 • Versterkt je uitstraling,
 • Ben je meer in balans,
 • Kan je beter aarden,
 • Voel je je fitter en vitaler,
 • Ben je minder snel moe en uitgeblust,
 • Krijg je meer controle over je energie,
 • Heb je minder last van kwaaltjes en ongemakken,
 • Ben je gezonder,
 • Krijgt negativiteit minder vat op jou,
 • Krijg je meer gedaan met minder moeite…

Qi Gong is een meer dan 7000 jaar oude bewegingsleer, afkomstig uit China.
Qi betekent “energie” en Gong: “werken met, ontwikkelen van”.

Door Qi Gong leer je om bewust met energie om te gaan en je eigen energie te ontwikkelen en beter aan te wenden.
Met Qi Gong leer je je eigen lichaam beter kennen en goed te gebruiken.
Bijvoorbeeld door te leren je skelet structuur en biomechanica in te zetten bij het leveren van inspanningen of het gebruiken van krachten.
Met Qi Gong leer je om te bewegen en te handelen door gebruik te maken van je energiezuinige interne spieren in de plaats van je energievretende grote spieren.
Hierdoor bereik je meer, met minder inspanning.Je leert om je diep en dynamisch te ontspannen en je gewrichten open te zetten om zo een betere doorstroming van bloed, energie en zuurstof door je lichaam mogelijk te maken.
Daardoor worden je cellen en organen beter bevoorraad zodat je vitaler en gezonder wordt en blijft.
Door Qi Gong leer je om jezelf goed te aarden en in alle omstandigheden je balans te vinden om zo beter in je kracht te staan en die ook uit te stralen. Hierdoor bereik je meer en krijg je meer respect. Je voelt je minder snel slachtoffer. Dit komt bevredigende sociale relaties ten goede.
Qigong leert je hoe je energie te sturen om er jezelf en anderen mee te helpen. Het leert je om blokkades en remmingen op te heffen en je lichaam energetisch in balans te brengen. Dit helpt bij de ontwikkeling van een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Hoe en waar Qigong leren:

Qi Gong kan je leren aan de Academie Theo De Gelaen in Lommel, Antwerpen en Waanrode (België) onder begeleiding van verschillende erkende en zeer ervaren Masters, leraren en instructeurs.
Zij worden hierbij zelf ondersteund en begeleid door Grootmeester Theo De Gelaen. 
Hij heeft meer dan 40 jaar ervaring in Qigong. Naast Qigong studeerde hij Quantum fysica, neurologie en Chinese geneeswijzen.
Hierdoor kan de academie Qigong brengen, zowel vanuit de traditionele Oosters benadering, als vanuit de meer wetenschappelijke Westerse invalshoek.

Door deze ‘best of both worlds’ aanpak, verwerf je een dieper inzicht.

De opleiding verloopt volgens een goed uitgebalanceerd programma waardoor jij en je lichaam stapsgewijs vertrouwd raken met de Qigong principes en zich de oefeningen op verantwoorde wijze eigen kunnen maken.

De typische persoonlijke benadering en gemoedelijke, familiale sfeer binnen de academie dragen daartoe nog bij.

ben jij er klaar voor
bekijk al de opleiding modules

Getuigenissen van cursisten

Manuela uit Gruitrode
“Qi Gong is voor mij meer dan een sport. Het is bewust worden van jezelf en dat binnen een aangenaam kader. Ik ervaar dat door Qi Gong mijn gewrichten en mijn lichaam in het algemeen soepeler geworden zijn. Het heeft ook een gunstige invloed op mijn gewicht.”

Caroline uit Gruitrode
“Qi Gong geeft mij tegelijk rust en actie. Rust omdat mijn lichaam erdoor leert om in het ritme van de rust te komen en actie omdat er met een minimum aan inspanning veel energie vrijkomt. Door Qi Gong gaat die energie beter door het lichaam stromen.”

Monique uit Kortessem
“Getroffen door een zwaar herseninfarct op zijn 49e en na een zware revalidatie kon mijn man met moeite opnieuw stappen met een brace. Na 5 Qi Gong sessies kon hij zowel zijn knie als heup gewricht weer bewust sturen en zelfs zijn tenen bewust bewegen. Hoewel alle hoop opgegeven was dat hij nog iets zou kunnen doen met zijn rechter arm, heeft hij daar nu dankzij Qi Gong weer gevoel en circulatie in. Het lijkt wel een wonder”.

Mireille uit Bree
“Voor mij betekent Qi Gong ontspannen en toch bewegen, maar dan op mijn eigen maat en tempo”.

Linda uit Neerpelt
“Na een hartoperatie en de daaropvolgende complicaties zoals pericarditis en pleuritis, helpt Qi Gong mij heel erg doorheen mijn revalidatie. Ondanks mijn fibromyalgie en cvs, geeft het mij energie en maakt het mij sterker.Gerard uit OpglabbeekAls bouwvakker had ik veel last van een tenniselleboog. Dankzij Qi Gong is dat nu verleden tijd. Qi Gong heeft mijn leven compleet verandert. In alles wat ik doe, zit Qi Gong”.