Nieuwe benadering Mentor opleiding

Het minste wat men kan zeggen is dat het Corona virus met lockdown en alle andere maatregelen, de wereld volledig op zijn kop gezet hebben. En niet zomaar voor eventjes…. Velen voorspellen dat niets meer zal zijn zoals het was en dat het leven er in de toekomst wel eens heel anders zou kunnen gaan uitzien. Zo’n crisis legt niet alleen onze eigen kwetsbaarheid bloot, maar ook die van onze manier van (samen)leven. Hoewel we nu in eerste instantie vooral tegen beperkingen aanlopen, draagt deze situatie ook de kiem in zich van oneindige mogelijkheden. Het is maar wat men wil en kan zien.

Binnen de Qigong academie hebben we dat ook ervaren. Plots dienen alle lessen en opleidingen stop gezet te worden en ziet het er niet naar uit dat we snel terug samen zullen kunnen trainen.

Maar de academie zou de academie niet zijn als ze bij de pakken zou blijven zitten…

Al spoedig borrelen de ideeën en de kansen op….

En dus besloten we om onze opleidingen in het algemeen en onze mentor opleiding om te vormen tot een nieuw concept, aangepast aan deze en de toekomstige tijd en samenleving.

In het verleden leek het alsof het een conditio sine qua non te zijn dat men Qigong beoefende in groep onder leiding van een leraar. Men heeft immers instructie en bijsturing nodig. Men moet het ook kunnen voelen…

Dat klopt, maar daarom wil dat niet zeggen dat alle lessen zo moeten zijn. Dat houd immers de beperking in dat men in geval van een crisis zoals deze helemaal geen les kan volgen.

Dus voorzien wij opleidingen die het allemaal combineren: deels online lessen, deels groepslessen , maar ook individuele lessen samen met de grootmeester.

De lockdown door de Corona crisis heeft grootmeester Theo De Gelaen ertoe aangezet om, zolang de lockdown duurt, iedere dag een online Qigong les van 1 uur te geven.

Vermits die lockdown nog wel een tijdje kan duren, zal op deze manier het volledige programma van zowel de basisoefeningen als de vormen Shibashi en Baduanjin behandelt worden.

Eens alle opnames achter de rug zijn, zullen de lessen in blokken van 30uur aangeboden worden. Het goede nieuws is dat je nu al kan starten met de eerste blok van 30 uur

Eens de crisis voorbij zullen er blokken van 1 week intensieve opleiding (ook 30 uur) georganiseerd worden en wordt de mogelijkheid geschapen om een week lang privé les te krijgen van grootmeester Theo De Gelaen (met mogelijkheid tot examen).

Op die manier kan men de nodige ondersteuning en bijsturing ontvangen, terwijl men daarna op eigen tempo en wanneer het voor jou het beste uitkomt te oefenen en de technieken te leren. Best of both worlds, zeg maar.

Het grote voordeel is ook dat mensen die de mentor opleiding willen volgen, niet hoeven te wachten tot er een week doorgaat, maar onmiddellijk aan de slag kunnen. 

Door de online lessen te volgen, worden de groeps- en privé lessen ook een stuk diepgaander omdat we direct kunnen werken aan de essentie en inspelen op meer gerichter vragen.

Elk blok (zowel online als privé en in groep) zal 755,- euro kosten.

De volledige Mentor opleiding kost 1680 euro en omvat 4 blokken, dus 2 blokken krijg je er zomaar gratis bij.

Deze kan je zelf naar believen invullen, de blokken bestaan telkens uit 30 uren – hieronder een voorbeeld hoe je de blokken kan verdelen en hoe jouw mentor opleiding er kan uitzien…

blok 1Qigong onlineQigong groepQigong groepQigong groep
blok 2Qigong onlineQigong onlineQigong groep Qigong privé
blok 3Qigong onlineQigong groepQigong groepQigong privé
blok 4Qigong onlineQigong onlineQigong onlineQigong groep

Kies je om de mentor opleiding te volgen dan schrijf je meteen in voor 4 sessies van telkens 30 uren.
Hoe je de blokken invult en verdeelt kan in de loop van de opleiding bepaald worden en aangepast worden.
Wie na de mentor opleiding de opleiding wil verder zetten, trapsgewijze opleiding tot master in Qigong, kan dat telkens doen aan hetzelfde voordeeltarief als de mentor opleiding.

Extra info

Prijs: voor het volledige programma, opleiding Qigong-mentor met mogelijkheid tot gecertificeerd “Kraanvogel Qigong” zijn er 4 blokken voorzien, prijs 3020,00 – je ontvang meteen na uw betaling de blok “Qigong online” van 30 lessen in je account zo kan je meteen aan de slag.

Lestijden in groep: 10:00 tot 17:00 uur met pauze tussen 13.00 en 14.00
Lestijden privé: in samenspraak met Grootmeester Theo De Gelaen
Lestijden online: je ontvangt elke dag een les van 1 uur in je account en dit 30 dagen lang.
Aantal personen: beperkt aantal plaatsen, tijdig inschrijven is aan te raden
Onder toezicht van: Grootmeester Theo De Gelaen
Locatie: Qigong academie – Stationsstraat 62 – 3920 Lommel

Onze Qigong mentoren en Instructeurs Qigong (3 jaar) krijgen nu al dagelijks een online Qigong les aangeboden in hun account en kunnen daarmee aan de slag in afwachting van de eerstvolgende opleidingsweek.

Getagd , , , , , , , .