Opleiding Kiatsu massage

Kiatsu massage is een bijzonder verfijnde, diepgaande en fijne vorm van massage. 

De naam is ontleent aan het Japans waar ‘Ki’ staat voor ‘energie’ en ‘atsu’ voor ‘drukken’. En dat is precies wat het is. Het is een vorm van massage waarbij geen fysiek druk wordt uitgeoefend, maar waar de massage gebeurt door energetische stimulans.

Zelfs als er aanraking is, is deze heel zacht

Bij kiatsu drukken we niet op de spieren of kneden we ze niet, neen, we gaan zachtjes en energetisch ‘in’ de spier en gaan ze van binnenuit stimuleren.

Het bijzondere aan deze massage is dat ze zowel kan gebeuren middels fysieke aanraking als zonder aanraken of met een combinatie van beiden. Het moge misschien vreemd klinken, maar allemaal hebben ze hetzelfde fantastische effect op het lichaam.

Zelfs als er aanraking is, dan nog is deze heel zacht. Bij kiatsu drukken we niet op de spieren of kneden we ze niet, neen, we gaan zachtjes en energetisch ‘in’ de spier en gaan ze van binnenuit stimuleren.

Het voordeel is dat men de spier geen pijn doet en men daardoor dan ook geen krimpreflex kan oproepen. Hierdoor kan de spier mooi van binnenuit ontspannen en kan men zelfs op gespannen spieren werken. Op deze manier kunnen eventuele blokkades gemakkelijk weggewerkt worden, of beter nog: krijgt het lichaam de kans om haar eigen blokkades op een zachte manier op te lossen.

Dankzij deze vorm van massage kunnen we door de verschillende energetische lagen van het lichaam reizen en zorgen voor een goede doorstroming van zowel bloed als zuurstof en energie.

Niet alleen de spieren hebben hier baat bij, maar ook de organen en zelfs de cellen van het hele lichaam.

Kiatsu massage is nauw verwant met de energetische bewegingsleer Qigong die ons leert hoe om te gaan met energie en energie in ons voordeel te gebruiken.

Vanuit de Qigong basiskennis is Kiatsu dan ook gemakkelijk aan te leren en uit te voeren. Precies omdat we energetisch werken, worden we ook niet moe van een kiatsu massage te geven, integendeel, dankzij de energetische connectie met onze partner is er een uitwisseling van energie  en krijgen we er allebei meer energie van.

Kiatsu kan men leren en gebruiken voor therapeutische doeleinden evengoed als voor relaxatie of het simpelweg zich goed te voelen. Nog bijzonder is dat het bijna evenveel deugd doet om een massage te krijgen als om er één te geven. Het is in ieder geval een krachtige, harmonische beleving voor zowel de gever als de ontvanger en een weldaad voor beider lichamen.

Praktische info

Lestijden: elke donderdag van 10.30 tot 12.00 – jaartraject van in totaal 50 lessen
Prijs voor 1 persoon : 800,00 euro (je oefent op een persoon die geen les volgt)
Prijs voor 2 personen: 1250,00 euro (je leert met 2 personen en wisselt met elkaar)
Voorkennis: geen voorkennis verreist
Aantal personen: ook online lessen hebben een beperkt aantal plaatsen.
Locatie: deze lessen worden live-online gegeven via Zoom

Algemene voorwaarden

Omdat we met kleine groepen werken en er dagelijks inschrijving binnenkomen wordt uw plaats enkel gereserveerd als wij uw betaling ontvangen hebben.
inschrijven kan via ilse@qigong.be

BEWUSTWORDING DOOR BEWEGING
een unieke en praktische benadering om toegang te krijgen tot een bewust leven.
Qigong & eFeng Shui toepassen in je dagelijkse leven.