Aanbieding!

Qigong basisoefeningen (Essentials) 4 delen

44,00

4 MP4 fims waarin zowel de basishouding (wuji) als de verschillende basisoefeningen van het Qigong degelijk uitgelegd worden. Deze set van 4 films is een goede basis en reminder om thuis Qigong te beoefenen.
Deze MP4 film behoort tot de ‘essential-reeks’, met gesproken, Nederlandstalige instructies en commentaren.

Beschrijving

Qi Gong basisoefeningen – 4 MP4 movie. Qigong is nauwer in contact treden met je eigen lichaam en het beter te leren gebruiken zodat je meer bereikt en minder energie verbruikt. Qigong is leren je te ontspannen en door een goede houding blokkades te voorkomen of op te heffen. Qigong houdt je hart, lichaam en geest jong, gezond en vitaal. Qigong zorgt voor een goede ademhaling en doorbloeding van je lichaam waardoor je meer energie krijgt en je afweer vergroot. Qigong is makkelijk aan te leren en kan door iedereen gelijk waar en wanneer beoefend worden.

Deze 4 MP4 movies helpen je daarbij. Qigong ontstond in China, meer dan 5000 jaar voor Christus. China was toen een voornamelijk agrarische maatschappij en omdat er geen machines bestonden moesten de mensen het zware, repetitieve werken met hun eigen lichaam doen. Om te voorkomen dat ze snel moe zouden worden of hun lichaam te zwaar zouden belasten, bestudeerden zij de bewegingen en handelingen en leerden hoe ze die zo efficiënt mogelijk konden uitvoeren. Zo ontdekten ze eveneens de helende en martiale toepassingen van het Qigong. Het ging zover dat Qigong samen met acupunctuur ging behoren tot de geneeskunde van het Chinese volk. Zij het dan dat Qigong eerder tot de preventieve geneeskunde behoort. Vandaag wordt steeds duidelijker hoe heilzaam de zachte, rustige en vloeiende bewegingen van het Qigong wel zijn. Helaas gingen vele Qigong oefeningen door de loop der tijd verwateren en vervielen ze tot lege bewegingsvormen. Deze MP4’s leren je de ware essentie van het echte, oorspronkelijke Qigong. Met deze set van 4 MP4 movies leer je alle basisoefeningen van het Qigong zoals Qigong moet zijn. Ze helpen je al je spieren te ontspannen en al je gewrichten los te maken op een goed gestructureerde en onderbouwde manier. Ze leren je verschillende manieren om energie op te wekken, hoe te werken aan een goede balans en houding, enz… Door de goede pedagogische en energetische opbouw zal je vlot de oefeningen leren goed uit te voeren en snel plezier vinden in het bewegen om er spoedig de weldoende invloed van te ondervinden.

Worden aangeleverd als MP4 bestanden zodat ze ook door Apple gebruikers te bekijken vallen.