Aanbieding!

Qigong (gezondheid)

12,00

Qigong (Chi Kung) uitgesproken als Tsjie Koeng behoort tot de Chinese preventieve geneeskunde en ontstond meer dan 7000 jaar voor Christus. Het leert ons omgaan met onze energie (Qi) en deze goed te gebruiken, te ontwikkelen en op een hoger niveau te brengen (Gong).

Het bestaat uit rustige bewegingsoefeningen die helpen om de spieren te ontspannen en de gewrichten open te zetten zodat de energie vlot kan stromen door ons lichaam. Hierdoor worden onze organen en cellen van voldoende bloed en energie voorzien om goed te kunnen werken.

Beschrijving

Qigong (Chi Kung) uitgesproken als Tsjie Koeng behoort tot de Chinese preventieve geneeskunde en ontstond meer dan 7000 jaar voor Christus.
Het leert ons omgaan met onze energie (Qi) en deze goed te gebruiken, te ontwikkelen en op een hoger niveau te brengen (Gong).

Het bestaat uit rustige bewegingsoefeningen die helpen om de spieren te ontspannen en de gewrichten open te zetten zodat de energie vlot kan stromen door ons lichaam.
Hierdoor worden onze organen en cellen van voldoende bloed en energie voorzien om goed te kunnen werken.

Door een juiste houding en manier van bewegen voorkomt Qigong blokkades in het lichaam. Vermits de Chinese geneeskunde ervan uitgaat dat alle ziekten het gevolg zijn van blokkades, is Qigong een goed middel om ziekten te voorkomen.

Qigong is gemakkelijk aan te leren en te gebruiken door jong en oud.

Deze MP4 film toont verschillende basisoefeningen van het medische Qigong.