Trapsgewijze opleiding Master Qigong

Trapsgewijze opleiding tot Master in Qigong

Hoewel Qigong een lange geschiedenis heeft en duidelijk heel wat te bieden heeft op het vlak van gezondheid en geneeskunde, is het (hier in het Westen) toch nog een grote onbekende.

Dat komt grotendeels omdat er weinig scholen en leraren zijn. Dat laatste is dan weer het weinig gevolg van het beperkte aanbod aan kwalitatief goede opleidingen voor Qigong leraren.

In de Qigong academie in Lommel – Waanrode – Merksem (BE) wil men daar wat aan doen en biedt men een hoogwaardige opleiding aan.

Die academie bestaat al sinds 2004 en staat onder leiding van Grootmeester Theo De Gelaen die kan bogen op een ervaring van meer dan 40 jaar. Daarom kan men aan de Qigong academie doorgroeien tot het niveau van grootmeester (14 jaar).

De opleiding modules aan de Qigong academie zijn bovendien zowel op Oosterse als Westerse wetenschap geschoeid en geven de cursisten een diepgaand holistisch inzicht in de werking van energie in het algemeen en van Qigong in het bijzonder.

Aan de Qigong academie kan men een trapsgewijze opleiding Master in Qigong volgen.
Deze duurt normaal gezien 7 jaar, maar bestaat uit verschillende niveaus zodat men reeds eerder kan beginnen met lesgeven/mentoren.

Bovendien kan men deze opleiding ook louter ten persoonlijke titel en voor persoonlijke groei volgen. Het is niet perse nodig om Qigong lessen te gaan geven.

Elk niveau beslaat één of twee academiejaren en wie wil doorgroeien kan aan het einde van die termijn examen doen (is niet verplicht).

Ieder niveau benadert het Qigong ook vanuit een bepaalde dimensie.

Qigong in vijf dimensies

Qigong in vijf dimensies

Qigong kan men op verschillende ‘levels’ beoefenen. Men kan dat louter recreatief doen, gewoon omdat het fijn en ontspannend is, maar men kan het ook als een diepgaande studie zien…In dat geval is men vertrokken voor een boeiende, haast eindeloze studie.
lees meer…

*Niveau 1: Qigong mentor  (2 jaar)
Hier leert men de Qigong en energetische basisprincipes volgens de eerste en de tweede dimensie (voelen en leren).
Aan het einde van deze graad is men in staat om de Qigong basisoefeningen en de basisprincipes over te brengen aan een kleine groep beginnende beoefenaars. Men voelt zelf heel goed de effecten van de Qigong basisoefeningen. Je kan dit niveau behalen tijdens de Qigong mentor opleiding

Deze MP4 film behoort tot de ‘essential-reeks’ en legt de Sibashi vorm op een zeer degelijke manier en vanuit de essentie uit. Met gesproken, Nederlandstalige instructies en commentaren.
je kan deze MP4 film hier downloaden

*Niveau 2: Instructeur Qigong (3 jaar)
Men leert eerste Qigong vormen, de shibashi of 18 vorm en Ba Duan Jin vooral naar de vorm en technische uitvoering van de oefeningen.
De energetische- en Qigong principes worden benaderd vanuit de derde dimensie waarbij men alles in een ruimere context leert plaatsen.
Vanaf deze graad is men in staat om les te geven aan grotere groepen en meer gevorderde leerlingen.

*Niveau 3: Leraar Qigong (4 jaar)
Op dit niveau beheerst men de vormen volledig, naar vorm als naar inhoud en energetische beleving.
Men gaat op zoek naar de essentie en de relativiteit vanuit de 4e dimensie.
Men is bovendien in staat om les te geven aan de lagere graden.
In niveau 4 leren we de Xi Xi Hu. Leraren beheersen goed de anatomie van het menselijke lichaam, het zenuwstelsel en het werken met interne spieren.

*Niveau 4: Master in Qigong (5 à 7 jaar)
Op dit niveau is men in staat het Qigong overstijgend te benaderen vanuit de 5e dimensie en kan men lesgeven aan leraren.
Hier leren we de explosieve kinetische fajin vorm Small San Sau.
Vanaf het niveau van master krijgt men de kans om zelf masters op te leiden om zo door te groeien tot het niveau van grootmeester.
Master beheersen het Ling Kong JIn (no touch Qigong), Reiki, Feng shui en andere energetische disciplines.

*Toelatingsvoorwaarden
Je start met de intensieve opleiding tot Qigong mentor.
Daarnaast is inzet en motivatie het belangrijkste, zowel voor ons als voor jezelf.
Grootmeester Theo De Gealen voelt immers heel snel wanner je intensie oprecht is – een gevoel dat je er echt voor gaat…
Onze masters, leraren en mentoren geven het beste van zichzelf, daarom vinden wij een wederzijds engagement zeer belangrijk!

Ben jij klaar om te veranderen, om Qigong helemaal te integreren in jouw dagelijks leven…
Wegens groot succes van de mentor opleiding zijn de groepen snel volzet

Schrijf je dan nu in een van onze opleiding modules.

Getagd , , , , , , , , , , , , , .