Vrijheid en Vervulling…

De eerste volle maan in 2022

Deze maandag is het de eerste volle maan van het jaar!

Ben jij klaar om meer vrijheid en vervulling te ontvangen?

Laat oude patronen, gewoontes en overtuigingen los.

Maar hoe doe je dat?

Ik hoor vaak tijdens de Qi Gong trainingen…ik doe dat van nature zo of ik loop van nature een beetje naar voren of ik doe het al jaren zo – het is mijn natuurlijke houding –

Dat zijn gewoontes en overtuigingen die je jezelf in de loop van een bepaalde tijd hebt eigen gemaakt…en daar is niets mis mee!

Misschien omdat iemand het je vertelde of omdat je door een bepaald letsel of situatie een andere houding bent gaan aannemen.

En voor je het weet zit je in een gewoonte of overtuiging die je jezelf hebt eigen gemaakt.

Dat is prima, zolang jij je er goed mee voelt.

Vanaf het moment dat je jezelf niet goed in je vel voelt of dat je het gevoel hebt dat je niet vooruit geraakt in je leven…dat je jezelf vragen begint te stellen…waarom gebeurt dit en hoe kan ik ermee omgaan of veranderen – dat is het moment dat je kan gaan kijken naar patronen, gewoontes en overtuigingen die NU misschien niet meer bij jou passen –

Bewust worden van wat IS is het begin van alle verandering!

Door je bewustzijn te vergroten over wat je NU doet en waarom je het NU zo doet, kan je gewoontes, patronen en overtuigingen ontdekken.
Eens je ze ontdekt hebt kan je ze ook veranderen…

Wist je dat Qi Gong en Feng Shui je kan helpen om je bewustzijn te vergroten en om gewoontes en overtuigingen sneller te ontdekken, waardoor je ze ook sneller kan loslaten!

Het begint soms met kleine dingetjes die je storen in je directe omgeving.

Bijvoorbeeld, je hebt enkele lievelings kledingstukken die je super graag draagt, maar die herstelling nodig hebben (een nieuwe rits, knopen hangen los, vuile vlekken…)

Kies een avond om je tv of social media uit te zetten, maak een lekkere kop thee en geniet van herstel klusjes…je zou het kunnen doen als een volle maan ritueel.

Bij het dragen van deze lievelings kledingstukken zal je weer het gelukzalige gevoel ervaren.

Het zou zomaar kunnen dat het kriebelt om meer hand- of knutselwerkjes te doen.

Door het uitvoeren van kleine klusjes die op zich niet veel tijd in beslag nemen kunnen grote veranderingen plaatsvinden…je hebt na het uit uitvoeren van de kleine klusjes meer rust en vrijheid om het grote geheel te zien en te veranderen.

“Genieten van de kleine dingen” 

doe kleine klusjes en geniet ervan!

Daarmee komen we meteen tot de essentie van Qigong en Feng Shui.

Meteen wil ik enkele veel gestelde vragen groeperen in één antwoord!

Feng Shui heeft totaal niets te maken met bijgeloof of hocus pocus zoals sommige mensen denken. Het is geen geloofsovertuiging, er is dus ook geen sprake van bijgeloof.

Het plaatsen van accessoires is daarom ook volledig persoonsgebonden, heb jij een verbinding met een bepaalde religie of geloofsovertuiging dan kan je ornamenten plaatsen met betrekking tot die geloofsovertuiging, ze zullen een speciale plek krijgen in je huis en je zal er blij van worden.

Heb jij daarentegen geen enkele binding met een bepaalde religie dan gebruik je uiteraard geen religie gerelateerde ornamenten maar andere accessoires die bij jou passen waarvan jij vrolijk wordt.

Precies hetzelfde geld voor Qi Gong, Qi Gong is bewegen vanuit je centrum en je kern.

Je hoeft dus geen ingewikkelde vormen te bestuderen om Qigong te beoefenen.

Balans oefeningen zal je vrij snel ontwikkelen als je eenmaal ervaart hoe je die vanuit je centrum kan doen…dat geeft de beginnende Qi gong beoefenaar al heel snel een goed gevoel waardoor die persoon al vrij snel in zijn/haar kracht kan komen.

Qi Gong is een bewegingsvorm voor iedereen, ook voor jou!

Bij de Qi Gong academy ga je geen ingewikkelde vormen leren, je begint met bewegen vanuit je centrum, door te voelen waar je centrum zich bevindt zal je snel rust en ontspanning ervaren tijdens de oefeningen.

Op het gepaste moment zullen meer balans oefeningen en sierlijke vormen aan bod komen, je gaat ze niet met of uit je hoofd leren, maar je gaat ze als vanzelf ontwikkelen door alsmaar meer en meer te bewegen vanuit je centrum en je bewust te zijn van de zwaartekracht. 

tot snel,

Ilse Vanbrabant 🍀

PS: Als je klaar bent om dit jaar kennis te maken met de unieke Qi Gong en Feng Shui methode, je als een professional te certificeren of voor persoonlijke ontwikkeling en passie, dan kan je samen met een leuke groep starten op 11.03.2022

Getagd , , , , , , , , , , , .

BEWUSTWORDING DOOR BEWEGING
een unieke en praktische benadering om toegang te krijgen tot een bewust leven.
Qigong & eFeng Shui toepassen in je dagelijkse leven.